søndag 19. juni 2011

Retro selebukse med skilpadde

Eg fekk ei bestilling på ei selebukse til ein snart nyfødd. Den skulle gjerne være litt retroaktig, og skilpadderelatert. Ein får det vel knappast meir retro enn med desse fargane! Eg er litt usikker på om akkurat skilpaddeapplikasjon er mi styrke, men eit spedbarn bryr seg kanskje ikkje..?

torsdag 16. juni 2011

sommarlue for nordnorgebarn

Nordnorgepjokken som er nevnt i innlegget under treng visst ei vår-/sommarlue. Litt vindtett, men ikkje så fryktelig varm. Eg har laga ei lue i tynn cordfløyel, og fôra med eit tynt ullstoff. Her har eg tatt utgangspunkt i et mønster i Gyntherboka, men har blant anna lagt til ein strikk bak og laga ein skyggebrem. Eg er spent på om det passar..


Ny utebukse til ein friluftsgutt!

Eg har fått bestilling på ei slik! Kjøparen er ein hundekøyrar i nord, og burde vel være opptatt av at uteklea er funksjonelle og solide. Eg er veldig spend på om pjokken hennar trivast i buksa! Vi er nøgd med lille f's bukse, men eg er kanskje ikkje heilt objektiv i vurderinga.. Det er litt uklart kva størrelse buksa er i, sånn omtrentlig 2 år kanskje. Den er litt større enn den eg sydde til lille F, muligens litt stor til å begynne med, men med litt kraftfôr veks nok pjokken fort inn i den! Av finesser er det strikk i livet, vanntett lappar på kne og rumpe, justerbar strikk under beina og ekstraknapper på selene slik at den buksa kan justerast i fire forskjellige lengder. For øvrig sydd i bevernylon. 




torsdag 9. juni 2011

Solhatt/cap

Eg kom ein gong over nokre flotte capsar her, og har lenge hatt lyst å prøve lage ein slik til lille F. Eg har ikkje kome over noko mønster, og har ikkje peiling på korleis ho har laga dei. Eg måtte likevel prøve - her er første forsøk. Det vart ikkje så verst...? Den vart noko for stor, så eg måtte sy den ned - derfor den ekstra saumen.. F nektar å bruke alle slags variantar av solhattar/solbriller og lignande, men denne har ho faktisk akseptert! Den ser litt skeiv ut, men bildet lyg ;-) Eg skal få tatt eit betre bilde....ein annan gong..  


Navnefestgåve

Lille Fs storebrors lillesøster (vi er ein moderne familie..) har akkurat hatt navnefest - gratulerer med eit flott navn! Ho har fått eit sommarsett med shorts og ein t-skjorte med jentete snitt. Eller kanskje det er ein kjole? Klea er kanskje litt store - modellen her er nesten eit år eldre. Men passer det ikkje i år så passer det vel neste år...?



Selebukse. Ka?

Eg har kanskje nevnt før at eg ikkje er så glad i rosa og prinsessetøy.. Blå er ein fin farge - og fint også til jenter! Lille F har fått blå selebukse med lommer og ka? på ryggen.

Larvejakke med larvefôr og tilhøyrande larvelue

Hils datter har "nettopp" fylt året (les: for fire månadar sidan) - og dette har eg egentlig hatt klar lenge i jebussgåve. Avogtil tar det laaang tid å få sendt ting av garde i posten.. I dette tilfellet måtte eg rett og slett sette meg på toget til vestlandsbyen og overrekke gåva i døra! Dei vart så glade for gåva at eg fekk bu der i nokre dager, og ettersom Hil også er bitt av sybasillen stod ikkje symaskina stille eit sekund desse dagane! Kjekt!


Sydenkle til ein liten sydenfarar!

For nokre veker sidan fekk vi overnattingsbesøk av nokre sydenfararar frå heimbygda mi - kjempestas å få besøk! Veslepjokken måtte naturligvis få med seg eit sydenkostyme - ei fargerik T-skjorte og ein bermudashorts! Her er nokre bilder som viser at klea fungerte godt til både morgontrim og nærstudier av Mallorcas fauna.